Öğrencisiyle yakın illişki kuran öğretmen ihraç edildi

Müfettişler soruşturma raporunda 'memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak, yüz kızartıcı ve utanç verici' ifadelerini kullanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, öğretmen Ali M.'yi 'yeniden alınmamak üzere memurluktan çıkarılmasına' karar verdi.

Keşan'daki bir lisede elektrik- elektronik öğretmeni olarak devir yapan Ali M., 16 yaşındaki kız öğrencisi K.S. ile geçen yıl Mart ayında yakın olma kurdu. iddiaya göre, Keşan'dan Çanakkale'ye gitgide artarak öğrencisi K.S. ile birlikte içki aldı. Annesi, kızı K.S.'nin öğretmeni ile görüştüğünü duyması üstüne Keşan Cumhuriyet Savcılığı'na kabahat duyurusunda bulundu. Şikayet üstüne Cumhuriyet Savcılığı'nda adli soruşturma başlatılırken, savcılığın bilgilendirme yazısıyla konudan bilen Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili yönetimle ilgili soruşturma başlatıp, müfettiş atama etti.

İZCİLİKTEN DE MEN EDİLDİ

Keşan'da bir izci grubunun da liderliğini yürüten öğretmen Ali M.'nin yanı sıra kız öğrenci K.S. ve tanıkların da ifadelerini bölge Maarif Müfettişler Başkanlığı'nca rapor hazırlandı. Kız öğrencisiyle 'hissi ve fiziki' yakınlık kurup mesajlaştığı tespit edilen öğretmenle ilgili hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

'Öğrenci ile kişisel münasebet kurup mesajlaştığı, hem Çanakkale'de buluşarak bira içtikleri, şehvetli ve maddi yakınlık kurdukları saptandı. Ali M. böyle davranmakla Devlet Memurluğu Kanunu, Öğretmenlik Mesleği, Çocuk Koruma Kanunu'nda açıklanmış maddelere aykırı davrandığı kesinleştiğinden, bahse konu izcilik faaliyetlerinde bulunmasın mahsurlu olacağı ve telafisi olası olmayan olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirildiğinden, buradaki görevlerinden men edilerek, ilerleyen tarihlerde bu ve buna benzer herhangi bir görevin verilmemesi.'

Rapor üzerine Edirne Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliği Dernekler Masası'na da başvuruda bulunularak derneklerle olan ilişkisinin kesilmesinin ve herhangi bir atama verilmemesini istedi.

'YÜZ KIZARTICI, UTANÇ VERİCİ'

Raporun disiplin yönünden açıklamalarında ise öğretmen Ali M.'nin öğrencisiyle yakın olma kurmasının memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak bir hareket olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

'Memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak fiilinin faili durumunda olduğu ve fiilinin emrindeki olduğu 657 sayılı kanunun 125/E-g maddesi zarfında girdiği, bu nedenle mezkur madde uyarısında yeniden devlet memurluğuna alınmamak üzere memurluktan çıkarılması.'

KURUL KARARIYLA MESLEKTEN ATILDI

Tamamlanan soruşturmanın arkasında Ali M. hakkında hazırlanan rapor Ulusal Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderildi. Komite raporu onaylayıp, öğretmen Ali M.'nin meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

Kızın annesinin şikayeti üzerine Keşan Cumhuriyet Savcılığı'nda başlatılan adli soruşturma ise sürüyor.

ÖĞRETMEN KENDİNİ SAVUNDU

Öğrencisiyle bir ilişkisinin olmadığını söyleyen öğretmen Ali M. ise "Keşan Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkımda iddia olunan eylemler ile ilgili herhangi bir delil ve delil bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Bakanlığın kararıyla ilgili olarak avukatım hukuki itiraz süresini kaçırdığı için Edirne yerine bir üstteki mahkeme olan İstanbul Alan Idare Mahkemesi'ne itirazımı yaptım. Benim öğrencim ile izcilik grubu dışarıya herhangi bir ilişkim yoktur" dedi.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment