İmam ve Müezzinler, hangi kriterlere göre nakil oluyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı öteki ulus kurumlarından öbür bir usulle akil işlemlerini gerçekleştirmekte... Bir çok ulus kurumu hizmet puanı esasına tarafından nakil yaparken Diyanet her tarafta imtihan yapmaktadır.

Aşağı imam konuşmacı ve müezzin kayyımların nakillerinin nasıl yapılacağını belirten bir açıklamaya yer verilmektedir.

1- Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 7.maddesindeki hükme göre her ay ilana çıkılması ve imtihan yapılması gerekmektedir. Her ayın 10 ile 15 aralarında İl Müftülükleri, DİBBYS sistemi üzerinden Münhal kadro tanımlaması yapar ve ilana çıkılır. Görevliler DİBBYS şifreleri ile münhal kadroları görebilir ve sınava başvurabilirler. Ancak sınava başvurabilmek 30 puan müktesep kriteri gerekmektedir. Bu puan, MBSTS Puanın %40 ile Başkanlığın belirlediği Müktesep değer biçme formunda oluşan toplam puanın %20'sinin toplanmından oluşmaktadır. Bu iki puan toplanarak, 30 müktesep puan kriterine ulaşılmaktadır.

2- Her ayın birincil Salısı, ne gününe eşit gelirse o gün ilgili İl Müftülüğünde imtihan yapılır ve sınavdan iki gün sonra DİBBYS sisteminden görevliler şifreleri ile antre yaparak imtihan sonuçlarını öğrenebilirler. tatmin edici puan alan görevliler belirtilen tarih aralığında tekrar DİBBYS sitemi üzerinden tercih yaparlar ve en kısa sürede İl müftülüğü atama işlemini yaparak atamayı gerçekleştirir.

3- Bir diğer husus olarak iki ay İl Müftülükleri göre tekrar tekrar bildiri edilip talipli çıkmaması halinde Diyanet İşleri Başkanlığı Ödev ve Yer Değişiklik yönetmeliğinin 18/1-ç maddesi gereği D grubu camilere MBSTS puanı 50 olması şartıyla görevlinin uygulama ile İl Müftülüğüne başvurması halinde ataması sınavı beklemeksizin yapılabilir.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur

Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment