İğneada’da Gezilecek Yerler


İğneada’da Gezilecek Yerler

​IMG
Kırklarelinin Demirköy ilçesine ast olan İğneada minik bir sahil beldesidir. İstanbula 250 km uzaklıktaki belde denizi, gölleri ormanları, tarihi ve kültürüyle özellikle yerli turistin ilgisini çekiyor. İğneada, Karadeniz’e kıyısı olan bir sahil beldesidir. Sakin bir ortamda güzel bir tatil dinmek istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerden birisi olan İğneada, bugüne değin fazla pozitif bozulmadan korunabilmiş kayda değer bir doğal alana konut sahipliği yapmaktadır.

Batı Palearktiğin önemli kuş göç yolları üstünde de yer alan bölge, gölleri, sazlık ve sulak alanları ile göçmen kuşlar için hayati bir konaklama alanıdır.

İğneada yakınlarındaki Avcılar köyü sınırları içerisinde yöre halkının kutsal saydığı Derviş Ali Baba türbesi bulunmaktadır.

​IMG

İğneada sınırlarında bulunan göller tatilinde rahat arayanların seçim etmesi gereken bir belde. İğneada’da; Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana elde etmek üzere toplam yedi göl bulunuyor.

Tarihe yolculuk gerçekleştirmek isteyenleri de geri çevirmiyor İğneada. Sivriler köyü Çatalarmut mevkiinde Cenevizlilere ait yıkılmış kaleleri, köy içerisinde Traklara ait evleri hatırlatan eski yapılı sazlık evleri, Hamam gölü ile Flu derenin denize döküldüğü yer aralarında kalan ve Aypolos denilen bölgede tümülüsler, höyükler, eski yapı kalıntıları ve kırklara ait mezarlar tarih turizmini seven turistleri bekliyor.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment