Efes Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi


Efes Antik Kenti Hakkında Özetle Bilgiler



Efes Antik Kenti İzmir ili sınırlarında bulunuyor.efes antik kenti Milattan önce 6 bin yıllarında cilali taş devrinde yapıldıgı zannediliyor.Bu son yıllarda yapılan bütün çalışmalar ve kazılarda Efes Antik kenti çevresindeki höyükler ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi’nde Tunç çağları ve Hittitler’e ait yerleşimler belirlenmiştir.

Efes Antik kenti Yunanistan’dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti olmuştur.Efes zamanla Artemis Tapınağı çevresine taşınmış ve buraya yerleşilmiştir.Bugünkü Efes ise, Büyük İskender’in generallerinden Lysimakhos kadar Milattan önce 300 yıllarında sabit.

Efes Antik Kneti dünyanın en manâlı merkezlerinden biridir.Efes Antik Kenti tarihi her tarafında medenilik, bilim, kültür ve sanat alanlarında daima önemli rol almıştır. Efes Antik Kenti manâlı bir liman kenti idi. Bu konumu Efes’in çağının en önemli politik ve ticaret merkezi olarak gelişmesini ve Roma Devrinde Asia eyaletinin başkenti olmasını sağladı. Efes antik çağdaki önemini yalnızca büyük bir ticaret merkezi olarak gelişmesini ve başkent oluşuna borçlu değildir.Artemis kültünün en büyük tapınağı da Efes’de yer alıyor.Sizlerde merak ediyorsanız güçlü olarak nasihat ediyoruzki Efes Antik Kenti mutlaka görmelisiniz...
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment