'Deneme soruları, KPSS, LYS ve YGS'de yer almayacak'

Ömer Demir, Esenboğa e-Imtihan Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, diğer ülkelerde yaptıkları tespitlere tarafından, 5 bin kapasiteli elektronik sınav merkezinin dünyanın en büyük merkezi olduğunu söyledi.

Demir, bireyselleştirilmiş imtihan yerine getirmek için soruların kamuoyuna açıklanmaması gerektiğini söyleyerek, şu bilgileri paylaştı:

"Ancak Türkiye'de yerleşik sınav alışkanlığı, soruların kamuoyuna açıklanması şeklinde gelişmiş. Cümbür Cemaat sınav sorularını görmek istiyor. Bunun üstüne kanuni düzenlemede Türkiye için yeni bir kavram olan test sorusu kavramı getirildi. Test sorularını adaylara soracağız. Adaylar, hangi soruların test sorusu olduğunu bilmeyecek. Bu soruların değerlendirmesi puanlamaya dahil edilmeyecek. Fakat daha sonraki sınavlarda sınavların zorluk derecesini eşitlemek için kullanılacak. Her bir adayın test sorusu aynı olmayacak. Kitlesine kadar, 3-5 bin kişiye deneme soruları sorulabilecek. Bu Nedenle bir sınavda çok sayıda test sorusu kullanılabilecek. Maksimum bir deneme için 3-4 soru biçiminde sorulacak deneme soruları için ilave vakit vereceğiz.

Test sorularından akla uygun düzeyde biriktirebilirsek, bu soruları kamuoyuna açıklanmadan bir set oluşturabilirsek, o vakit bireyselleştirilmiş imtihan yapabilir ışık halkası geleceğiz. derhal onun ilk adımını atmış olacağız. Bundan sonraki sınavların bir kısmında, ilk olarak elektronik sınavlarda elde etmek üzere test sorusu sormaya başlayacağız. Deneme sorusunu ezberlemek suretiyle bile dışarı çıkaran suçlu olacak kanuna göre."

Deneme sorularının, düzey tespitini amaçlayan sınavlar olan ALES, YDS ve Meslek Sağlığı ve Güvenliği gibi sınavlarda adaylara sorulacağını anlatan Demir, "Deneme soruları, sıralama sınavları olan KPSS, LYS ve YGS'yi ilgilendiren bir konu değil" dedi.

Ömer Demir, deneme sorularıyla ilgili bilgilerin kılavuzlarda bildiri edileceğini bildirdi.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment