Çalışan kadın olmak isteyenler


Çalışan bayan almak isteyenler

Hiç heyecanı bitmez, alarm sesini kaç kez kurmuş oysa, bir iki yok canım üç. Sabahtan 08.00’ de başlayan mesai için sabahleyin 06.00 ‘dan dan itibaren çalan alarm sesi. Hadi tez kalkmalısın, yataklar düzelecek, çocuklar hazırlanacak, kahvaltı hazırlanacak, masa toplanacak, o neee saçlar almış başını gidiyor, gözlerde biraz şiş mi galiba, yan gece ortalığı toplayacağım, çocukların dersleri, yarın akşam ki yemeği pişir, geç yatarsan böyle gözlerde balon gibi olur.

Benim anlamadığım, gece yatmadan önce toparladığım ev, sabahleyin uyandığımda nasıl bu değin dağınık oluyor anlayamadım. Gece birileri gelip, galiba evde halay çekiyor. Her şey hazır galiba, koştur koştur evden çıkarsın, bağlı unuttukların olur, düşünürsün kapıyı kilitlemiş miydim, çayın altını söndürmüş müydüm? Mesaiye biraz da olsa geç kalmışındır. Azıcık çalım yemek hakkındır. Emrindeki müdürün patronun senin konut halini düşünmek zorunda değildir. Erkek personele sana yaptığı çalımı yapamaz işveren, çünkü oda erkektir ve ikisi de istedikleri anda kaba kuvvet olabilmektedirler. Sekiz saatlik mesaide işi yaparsın, bitiremezsin, bitiremeyince hadiii bir saat daha mesain uzayabilir. Uzadığına bakmada evdeki tüm işlerde bir saat ileriye kayar ve buda demektir ama sen bir saat daha geç yatacaksın, sabahtan yine söylenerek yataktan kalkacaksın. Meslek yeri meslek yeri değil ama, manyağı olur, kendini fazla akıllı sanan ukalalar olur, iş yapıyor gibi görünüp kaytaranı olur, yağcısı olur, yalakası olur. Keza cinslerinden de çekersin. Meslek yapmaz ağzı güzel söz yapar bir bakarsın el üstünde tutulur, modelist gibi ortalık da gezer kimsede demez ancak bir işin ucundan tut. Sen çırpınır durursun bundan böyle. Zordur çalışan bayan için hayat, birde anneysen, birde sorumsuz eşin varsa, çekilmez olur her şey. Hoş olan yanı da vardır. Çalışırsın, sevdiğin bir işi de yapıyorsan, kendi mesleğinse bütün olumsuzluklara karşın güzeldir amaçlamak. Hele diğer taraftan maaşını alıp, kendi istediğin bir kıyafeti kimseye hesap vermeden alıyorsan ne güzeldir amaçlamak. Meslek uygun birkaç da kafa dengi arkadaşın oldu mu, dertleşirsin, kaynananı çekiştir, kocayı çekiştir, kafan rahatlar, hafiflemiş bir şekilde evine gidersin.

Akşam evine gittiğinde halsiz olursun, fakat üstünü değiştirdiğin anda kros da derece yapacak gibi koşturmaya tekrar başlarsın. Bu cins yaşananlardan sonra çalışmayı hala düşünen enerjik kadınlarımıza selamlama olsun.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment