Benjamin Franklin Çok Kısa Hayatı


Benjamin Franklin Kısa Hayatı


Benjamin Franklin Kimdir Fazla Kısa Hayatı

Benjamin Franklin 17 Ocak 1706 Boston'da doğdu Philadelphia ABD'li yayımcı, yazar, mucit, felsefeci, bilim adamı, siyasetçi ve diplomat.

On yedi çocuklu bir sabun ve mum imalatçısının onuncu oğlu olarak dünyaya geldi. On yaşında okulu bıraktı. 12 yaşındayken matbaa idare eden ve liberal bir gazete yayınlayan ağabeyi James'in yanında çırak olarak girdi.

Benjamin Franklin, 1736'da Philadelphia meclis sekreteri oldu ve siyasete atıldı. 1750'de Pensilvanya meclisine seçildi, arazi vergisine aleyhinde olan büyük ailelerle çaba etti. İngiliz Amerikası postalarının genel müdürlüğüne getirildi. Posta servisinde farklı alanlara yönlendirilmiş düzenlemeler yaptı.

Benjamin Franklin, 1736 yılında Amerika'nın ilk gönüllü yangın şirketlerini kurdu. Franklin, halk işleri için gittikçe daha fazla üzüntü etmeye başladı. 1743 yılında 4. Akademisi'ni açtı. 13 Kasım 1749'da Franklin akademi başkanlığına atandı. Franklin, siyasete dahildi ve tez gelişmişti. Her Zaman dostça bir tutum içinde olmuştur.

Franklin, 17 Nisan 1790 tarihinde, 84 yaşında hayatını kaybetti. Onun cenazesine yaklaşık 20.000 kişi katıldı. Onun ölümü Benjamin Franklin of Dr. John Jones ve hesabından aktardığı kitapta açıklanmıştır:

Ne vakit sancı ve nefes alma zorluğu en ince ayrıntısına kadar başlasa ve Akciğerlerinde bir imposthume, bir anda bütün umutlarını ve gururunu kaybetti ve kayda değer bir tedarik o gücü vardı; fakat solunum organları yavaşça zorlama fark etti ve başarısız oldu. 17 Nisan, 1790 tarihinde gece usulca, seksen dört sene ve üç aylık uzun ve faydalı ömrü bitti.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment