Ayder Yaylası Nerede Nasıl Gidilir?


Ayder Yaylası Nerede Nasıl Gidilir?

​IMG
Ayder Yaylas Rize’ye 69 km uzaklıkta Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda Bulunuyor.Ayder Yaylası 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplıdır. Altında ve Yukarı Ambarlık Şelaleleri, plato evleri, çeşitli çiçeklerden elde edilen balları ve en çok da şifalı kaplıcasıyla ün salmış bir cennet parçasıdır.

şahsi kaplıca havuzları, Dinlenme salonları, duş kabinleri, fizik çare ve doktorların bulunduğu modern termal tesislere sahiptir.Yazın 55 derece sıcaklıktaki yer altı şifalı kaplıca sularında yerli tanıdık olmayan turistler yararlanmaktadır. Kaplıcası sinir hastalıkları, bayan hastalıkları, romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları ve iç hastalıklarına şifa olduğunu biliyormuydunuz.

Hem rafting ve trekking sporlarına meraklı olanlara da hitap eden yaylanın her mevsimi ayrı hoş olup, huzurlu ve sakin bir tatil yapmak isteyenler gönül rahatlığıyla tercih eilebilir.Ayder Yaylasında Karadeniz’in en kayda değer yemeklerinden olan ançuez buğulama, ançuez köfte, alabalık, kaymak mıhlama ve kabak çorbasının tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ediyoruz.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment