Aday sınav giriş belgelerinde yer alması gereken önemli husus

Aday imtihan giriş belgelerinde yer alması gereken manâlı husus

Sınavlarda, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Ulusal Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişim Yapılmasına Dair Kanun hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır.

6764 sayılı KHK İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişim Yapılmasına Dair Kanun

Canice Hükümleri

Madde 10-

Başkanlık(Bakanlık) göre yapılan sınavlarda;

a) Ses ya da manzara nakleden cihaz uygulamak suretiyle kopya çeken ya da bu suretle kopya çekilmesine arabuluculuk eden,

b) Başka bir adayın yerine sınava giren ya da kendi yerine bir başkasının sınava girmesine katkı sağlayan,

c) Kişisel veya toplu olarak kopya çeken ya da Kopya çektirilmesine imkan sağlayan,

birey; fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir kabahat oluşturmadığı takdirde, bir yıldan dört yıla değin hapis cezası ile cezalandırılır.

Sınav sonuçlarını adayın lehine ya da aleyhine olacak şekilde değiştiren kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren diğer bir kabahat oluşturmadığı takdirde, üç yıldan sekiz yıla değin hapis cezası ile cezalandırılır.

Sınavda kopya çektiği veya bu yönde fiiller işlediği tespit edilen adayın sınavı ile fazla oturumlu sınavlarda oturumların herhangi birinde kopya çektiği ya da bu yönde fiiller işlediği saptama edilen adayın bu oturumlardan oluşan sınavı iptal edilir.

Bu namzet, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki sene süreyle Başkanlık (ÖDSGM) kadar yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramaz ve giremez.

Sınavı iptal edilenlerin, iptal kararı verilmeden önce, bu sınavdaki veya yasaklılık süresi içinde girmiş olduğu Başkanlıkça (ÖDSGM) yapılan bir sınavdaki başarısına dayalı olarak bir kamu görevine atanmış veya sair bir adalet iktisap etmiş olması halinde, ilgili kurum yetkilileri kadar görevine hemen son verilir ve kendisine sağlanan yargı geri alınır.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment