Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik

1 Şubat 2017 ÇARŞAMBA

Resmi Gazete

Rakam : 29966

YÖNETMELIK

Yargı Bakanlığından:

HAK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE ÇOĞALMA VE

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞIŞIKLIK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELIK

MADDE 1 - 25/3/2004 tarihli ve 25413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) ve (k) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ı) Görevde çoğalma sınavı: Bu Yönetmelik hükümlerine göre görevde artma suretiyle yapılacak atamalarda yapılması gereken yazılı ve sözlü sınavı,"

"k) Unvan değişikliği sınavı: en az ortaöğretim düzeyinde mesleki ya da teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yapılan yazılmış ve sözlü sınavı,"

MADDE 2Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4) numaralı daha alçak bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Görevde büyüme suretiyle atanacaklar için yazılmış ve sözlü sınavda yerine geçmek."

MADDE 3Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "yetmiş" ibaresi "altmış" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4Aynı Yönetmeliğin 15/A maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yazılmış sınavda en yüksek puan alan adaydan açtırmak üzere bildiri edilen kadro veya pozisyon sayısının dört katı namzet sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır."

MADDE 5Aynı Yönetmeliğin 15/B maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Galibiyet puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetiksel ortalaması esas gücenmek suretiyle saptama edilir ve Bakanlığın resmi internet sitesinde duyuru edilir."

MADDE 6Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasında bulunan "bu Yönetmelik hükümlerine kadar sözlü sınava yan tutularak görevde çoğalma suretiyle yapılacak atamalarda" ibaresi "sözlü sınava katılmaya hak kazananları tahsis etmek ve duyurmak," şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7 - Benzer Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan " sınavların tamamlandığı tarihten itibaren on beş çalışma günü içerisinde" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin yedinci fıkrasında bulunan "beşinci" ibaresi "altıncı" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9Benzer Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve altıncı fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı daha alçak bendinde yer alan "Kamu Personeli Tanıdık Olmayan Dil Bilgisi Düzey Saptama Sınavından" ibaresi "Yabancı Dil Bilgisi Düzey Saptama Sınavından" biçiminde değiştirilmiştir.

"Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilmiş unvan değişikliğine bağlı kadrolara personelin atanması görevde çoğalma sınavına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir."

"Unvan değişikliği yazılmış sınavları, tayin alanları ve ödev yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır."

MADDE 10Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11Bu Mevzuat hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment