Şubat'ta 1500 engelli öğretmen alınacak

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında 1500 engelli öğretmenin alınacağını duyurdu

Ulusal Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan izah etme

İlgili mevzuat hükümlerine kadar bin 500 kontenjana yapılacak engelli hoca alımı için ön başvurular, 21-24 Şubat tarihlerinde alınacak. Adaylar, "http://mebbis.meb.gov.tr" ya da "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan elektronik tatbik formunu dolduracak. Çıktısı alınan başvuru formu ile istenen belgeler il milli eğitim müdürlüklerine onaylattırılacak.

Başvuruda adaylardan, lisans diploması ya da geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sıhhat kurulu raporu istenecek, hem halen herhangi bir ulus kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları da alınacak. Ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri sırasında, başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin afiyet kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekiyor.

Ulus kurum ve kuruluşlarında devir yapan adaylardan tatbik esnasında muvafakat belgesi istenmeyecek oysa ataması yapılanlar, göreve başlangıç işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz edecek. Atamalar, bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih ettiği illere duyuru edilen kontenjan sınırlılığında, EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Ataması yapılan öğretmenlerin tayin yerleri valiliklerce belirlenecek.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment