29 Ekim öncesinde işe başlamış olan 4/B'li sağlık personeli de kadroya geçebilecek

676 sayılı Doğaüstü Hal Kapsamında Bir Takım Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 76 ncı maddesiyle 663 sayılı Afiyet Bakanlığı ve Ast Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye "Sözleşmeli sıhhat personeli istihdamı" başlıklı 45/A maddesi eklenmiştir. Eklenen maddeyle, Bakanlık ve alt kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında zorluk çekilen yerlerde, Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Afiyet Hizmetleri Sınıfı dahilinde yer alan unvanlarda sözleşmeli personel istihdam edebileceğine ve bu madde zarfında yapılan afiyet personeli istihdamına dair usul ve esaslar hükme bağlanmıştır. http://www.memurlar.net/haber/621340/

676 sayılı KHK'nın 76 ncı maddesiyle 663 sayılı Sıhhat Bakanlığı ve Yan Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen 45/A maddesinin dördüncü fıkrasında, "(4) Sözleşmeli sıhhat personelinden dört takvim alıştırma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, benzer yerde en az iki yıl daha devir yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Sitemiz ziyaretçilerinden; bu hükmün yayınlanmasından önce Sağlık Durumu Bakanlığı ve ast kuruluşlarında sözleşmeli statüde çalışanların, 663 sayılı KHK 'ya eklenen laf konusu maddeden faydalanıp faydalanamayacağı hususlarında sorular gelmektedir.

663 sayılı KHK 'ya eklenen 45/A maddesinin dördüncü fıkrasında, dört yıl sözleşmeli olarak çalışan sağlık personelinin talepleri halinde memur kadrolarına atanacağına yer verilmiştir. Söz konusu maddede, adalet sahipliğine ya da işe antre tarihine dair herhangi bir kısıtlama yapılmamış ve dolayısıyla sözleşmeli statüde çalışan sağlık personelinden hükmün yayım tarihinden önce atanmış olanların hükümden yararlanamayacağına dair bir ifadeye veya ibareye yer verilmemiştir. Sözleşmeli kadrolardan memur kadrolarına tahsis konusunda İdareye takdir hakkı tanınmamış ve hüküm emredici nitelikte düzenlenmiştir.

bu nedenle, yukarıda bahsedilen hükmün sözleşmeli sağlık personellerinin tamamını kapsadığını ve sözleşmeli statüde (4/B li) çalışanların dört yılı tamamlamaları ve talep etmeleri halinde bulundukları yerde memur kadrosuna (4/A) devir yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Mesela, 2016 yılı Mayıs ayında (676 sayılı KHK yayımlanmadan önce) sözleşmeli hemşire olarak atanan bir çalışan işe başlangıç tarihinden itibaren dört yılı tamamlaması halinde memur statüsüne geçebilecektir.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment