Kitle iletişim araçları olmasaydı bilgisayar sözcüğü yine aynı şekilde yaygınlaşabilir mi


Kitle irtibat araçları olmasaydı bilgisayar sözcüğü yeniden benzer şekilde yaygınlaşabilir miydi?
Kitle irtibat nedir?
Kitle irtibat araçları, genel bir tanımla "kitlesel bir boyutta ileti dağıtabilen araçlar" olarak tanımlanabilir. Kitle iletişim araçları; haber ve data verme amacı ilk olarak almak üzere, eğitmek ve oyalamak gibi amaçlar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, açıklanmış aralıklarla ya da durmadan ulaşan araçlardır.

Teknolojik gelişimin tabii sonucu olarak çoğalan ve elektronikleşen iletişim araçları, iletişime dakiklik ve rahat sağlamakla kalmamış; aynı zamanda iletişimi, kitle iletişimine çevirmiştir. Günümüzde İnternet (e-posta vd.), telgraf, telefon, faks gibi haberleşme araçları; gazete, radyo, televizyon gibi kitle iletişim araçları; uydular, bilgisayarlar (İnternet) birer iletişim arabulucu olarak iletişimin ayrılmaz parçaları durumuna gelmiştir. Bu elektronik iletişim araçları, günümüzde, kurduğu haberleşme ağıyla kültürü de yaygınlaştırmış; küresel bir köye dönüştürmüştür.

Günümüzde toplumsal varoluşu gerçekleştirerek ortaklık yaratmak, bu varoluşu ve ortaklığı sürdürebilmek için kitle iletişimine; dolayısıyla kitle iletişim araçlarına gereklilik vardır. Çünkü kitle irtibat araçları, uzmanların müşterek bir noktada birleştikleri üzere, sahip olduğu özellikleriyle herif kitlesi üstünde yarattığı etki ve etkileşim süreci sonunda toplumsallaştırmayı gerçekleştirmeye muktedir araçlardır.

Kitle irtibat araçları olmasaydı bilgisayar yalnızca operasyon yapan, yazı yazılan ve oyun oynanan bir cihaz olarak kalacaktı. İnternetin yaygınlaşması ile bilgisayarlar yoluyla iletişim kurulabilmektedir. Mail, haberler ve sosyal ağlar bilgisayarın irtibat kısmıdır.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment