McDonalds İtiraf Etti! Et Yerine Hayvansal Yağ Hamuru Kullanıyoruz

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, tüketim kültürünün en büyük simgelerinden biri olan McDonald’s'a karşı açtığı davayı kazandı.

HAYVANSAL YAĞ HAMURU KULLANIYOR

Oliver kazandığı davayla, McDonald’s fast food zincirinin hakiki et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye doğru kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

"BU ÜRÜNLER GIDA OLARAK TANIMLANAMAZ"

İngiliz aşçı ve televizyon programcısı Jamie Oliver, hamburger ve kızarmış tavukların (nugget) lezzetinin peşinde ürkütücü gerçekleri ortaya çıkardı. Jamie Oliver’ın ifadesiyle, McDonald’s restoranlarında servis edilen ürünler, besin olarak tanımlanamaz.

McDONALD'S TÜRKİYE AÇIKLAMA YAPTI

İngiliz aşçının açtığı davanın dünya gündemine oturmasının ardından McDonald's Türkiye de bir izah etme yaptı.

Şirket, kullandıkları hamburger köftesinin 1996 yılından beri Türkiye'de Yiyecek Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kadar onaylı olduğunu belirtti.

Açıklamada, "McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Yiyecek Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Yiyecek Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli bütün gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır" denildi. (Ensonhaber)

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment