Torununa Bakan Büyükanneye Teşvikte Tüm Detaylar

Alıştırma ve Sosyal Emniyet Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bebekli ailelere müjdeyi verdi.  Bakan Müezzinoğlu, "Çocuk bakımında çalışan annelere yardım amacıyla 2017'de anneanne ve babaannelere teşvik vereceğiz" dedi.  

6 AY GÖZLEM SÜRESİ

Egzersiz ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışan anneleri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Torununa bakan büyükannelere bebek bakım parası verileceğini müjdeleyen Müezzinoğlu, uygulamanın pilot iller olarak belirlenen İzmir ve Bursa’dan başlanacağını kaydetti. Müezzinoğlu, “6 aylık gözlem süresi olacak. Projeyi ikinci 6 ayda yaygınlaştıracağız. Yol haritası belirlenecek” dedi.

0-3 YAŞ ARASI İÇİN

Doğum yapan annelerin anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi için altyapının oluşturulduğunu kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi: “Ailelerin büyükannelerle ilişkilerini için adım attık. Büyükannenin evinde bakım olması durumunda daha dinç ortamlar olabilir. Değerlendirme yapılıyor. 0-3 yaş arası bebekleri kapsayacak. Merakla beklenen başvuru formu bu sene başlayacak.”

BÜYÜKANNEYE VERİLECEK YAKLAŞIK ÜCRET MUHAKKAK OLDU

Takvim'in haberine kadar, 'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Aracılığıyla Açıklanmış Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi', alınacak ücret konusunda ipuçları verdi. İzmir, Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara'da pilot uygulaması yapılan projede, 0-2 yaş arası çocuk sahibi çalışan annelere, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 euro destek sağlanıyor. Büyükanne desteğinin de benzer doğrultuda olması bekleniyor. Yani torunlarına bakan büyükannelere aylık 1555 lira (416 euro) ödeme yapılması öngörülüyor.

MEVCUTTA ANNEYE 1100 TL

Destek rakamları ay sonunda açıklanacak. Ama bir süre önce tekrar Egzersiz Bakanlığı yönetiminde Avrupa Birliği desteğiyle evde çocuk bakımı projesi hayata geçirilmişti. Buna göre; çalışan annelere 2 sene süreyle 300 euro (yaklaşık 1100 TL) çocuk bakım desteği veriliyor. Bu tatbik şu an İzmir, Bursa ve Antalya, İstanbul ve Ankara’da devam ediyor. Annelere rahatlatan proje zarfında 5 binin üzerinde kadın bu destekten faydalanıyor.

sgkrehberi

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment