Milli Savunma Bakanlığı 135 Sivil Memur Alacak

ULUSAL SAVUNMA BAKANLIĞI VE ZOR KOMUTANLIKLARINA 2016 YILI MEMUR ALIMLARI DILEKÇE KILAVUZU

Dilekçe Tarihleri: 30 Aralık 2016-06 Şubat 2017

Değerli adaylar;

Ulusal Savunma Bakanlığı ve Zor Komutanlıklarında memur olarak istihdam edilmek üzere, TABLO-1'de açıklanmış etkinlik takvimine uygun şekilde, TABLO-2'de yer alan niteliklerde devlet memuru kadrolarına, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu" ile "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Şiddet Komutanlıklarında Birincil Kez Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Mevzuat" esaslarına kadar personel seçimi yapılacaktır.

Kılavuzun ilgili bölümlerinde, kimlerin dilekçe yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve ne süre yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme faaliyetleri ile devlet memurluğuna ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı ve Baski Komutanlıklarında devlet memuru olarak atama elde etmek istiyorsanız, tatbik kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.

a. Devlet memuru olma süreci;

Temin süreci ön başvuru, başvuru, tescil kabul, uygulamalı imtihan (TABLO-2'de hangi unvanlar için yapılacağı belirtilmiştir.) görüşme sınavı, sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

İşlemleri olumlu olarak tamamlanan adayların dosyaları, atamaları yapılmak üzere Ulusal Savunma Bakanlığı ve Şiddet Komutanlıklarına gönderilir. Adayın ataması tamamlanmak üzere tebligatı gönderilir. Atama tebligatı tarihinden itibaren kayıtlı tarihte adayın atandırıldığı görev yerine katılması zorunludur.

On beş gün içerisinde atama yerine katılmayan adayların devir tebligatı iptal edilir.

Sürecin herhangi bir aşamasında işlemleri iptal edilen, feragat eden vb. adayların yerine benzer esaslarda protez listeden aday planlaması yapılır.

b. Özlük hakları;

Memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabidir. Bunun yanı sıra TSK bünyesinde tahsis yapmaları nedeniyle; 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği vb. mevzuatta belirli yargı ve yükümlülüklere tabidir.

Memurlara, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu zarfında takvim müsade ve bahane izni verilir.

Memurlar ve kanunen bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm sıhhat işlemleri hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.

Memurlara, göreve başlamış edinmek kaydıyla 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda belirli tablo üzerinden aylık ödenir.

Memurlar mevcut hükümler zarfında, Ulusal Savunma Bakanlığına ait konutlardan istifade edebilirler.

a. Ulusal Savunma Bakanlığı ve Şiddet Komutanlıklarının merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Baski Komutanlıklarında Ilk Kere Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Mevzuat" hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na yan açıktan atama yoluyla memur temini yapılacaktır.

b. Ön kullanim, dilekçe, tescil-kabul ve sınavlar TABLO-I'deki faaliyet takvimine uygun şekilde icra edilecektir. Uygulama koşullarını sağlayan adayların ön başvurularını 30 Aralık 2016 - 06 Şubat 2017 tarihleri aralarında www.msb.gov.tr internet adresine girerek kullanim yapmaları gerekmektedir.

c. Memur alım kontenjanı ve nitelikleri TABLO-2'dedir. Öğrenim ile ilgili nitelik kodlarının açıklaması TABLO-3'dedir.

ç. Ön başvurular, Genel Ağ üzerinden dilekçe formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Bizzat, posta yolu, kullanım veya öteki şekilde yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecektir.

d. Başvurular ise, ön başvurusu kabul edilen adaylardan her unvan için belirlenecek taban puanı üzerindekilerden, istenilen belgeleri posta/kargo aracılığıyla M.S.B. Personel Temin Daire Başkanlığı CEBECİ/ANKARA (Posta kodu:06620J adresine göndermeleri ya da kanımca elden teslim etmeleri ile tamamlanacaktır.

e. Tescil-kabul ve sınavlar için çağırma işlemi istenilen belgeleri M.S.B. Personel Tedarik Daire

Başkanlığına gönderen ve en yüksek puanlı adaydan açmak üzere yapılacaktır. (Mesleki yeterlilik sınavına çağrılacak namzet sayısı, tahsis yapılacak kadro sayısının azami yirmi katına dek olacaktır. Yalnızca mülakat sınavı yapılan kadrolar için çağrılacak aday sayısı alınacak personel sayısının altı katına dek olacaktır.)

f. Adayların kendilerine planlanan gün ve zamanda sınavlara iştirak etmeleri gerekmektedir.

g. Çevrimiçi (Online) ön başvuru formunda doldurulması gereken tüm bölümler (Özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları, ikamet adresi, posta kodu vb.) bütün ve içten olarak doldurulmalıdır.

ğ. Başvuruları yerinde olan adaylar seçim aşaması sınavları zarfında; MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA) ve uygulamalı sınav merkezlerinde görüşme sınavı ve uygulamalı sınava yan tutulacaktır. Görüşme sınavı, adayların tamamına uygulanacak, uygulamalı sınava ise TABLO-2'de açıklanmış unvanlar için yapılacaktır. Bütün aşamalarda başarılı olan asil/değiştirme adaylar hastaneye (rapor edinmek üzere) sevk edilecektir.

h. Adaylara yapılacak bütün tebligatlar/duyurular (Başvuru Formu şartlarını taşımadığı belli ki ve bu suretle işlemleri sonlandırılan adayların bilgilendirilmesi dahil.) MSB'nin www.msb.gov.tr Genel Ağ adresi üzerinden yapılacak, adaylara yazılmış tebligat gönderilmeyecektir. (Keza adaylara, işlemleri ve sınavlar hakkındaki bazı bilgilendirmeler e-posta adresine mesaj ve/veya cep telefonuna SMS yollamak suretiyle yapılabilecektir.)

ı. Sınavı kazananlardan dilekçe belgelerinde gerçeğe tutarsız beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu kişilerin atamaları yapılmış olsa dahi işlemleri iptal edilir. Bu kişiler hiçbir adalet talep edemezler ve haklarında suç duyurusunda bulunulur.

3. BAŞVURU FORMU

a. Kimler Başvurabilir

Memurluğa aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar, TABLO-2'de belirli unvanlar için başvurabilir. Adaylar sadece bir unvan tercihi yapabilecektir. Birden artı yapılan unvan tercihlerinde ilk sıradaki tercih dikkate alınacaktır.

Bu kılavuzda bulunan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yasama, yürütme ve adalet organları ile Milli Savunma Bakanlığı kadar gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilir.

Bu kılavuzda yer alan data ve duyurular hiçbir hakiki ve tüzel kişiye finansal ve hukuki anlamda kazanılmış adalet doğurmaz.

b. Dilekçe Koşulları

(1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde kayıtlı genel ve özel şartlara sahip elde etmek;

(a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı edinmek,

(b) 18 yaşını tamamlamış elde etmek,

(c) Millet haklarından mahrum bulunmamak,

(ç) Türk Cinayet Kanunu'nun 53 üncü maddesinde belirli süreler geçmiş olsa bile; bile bile işlenen bir suçtan nedeniyle bir yıl veya daha artı süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşısında suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşısında suçlar, zimmet, irtikap, sus payı, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni istismar etme, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini temize çıkartma veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

(d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş olmak,

(2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na yan görevlerde çalışıyor olmamak,

(3) Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş ya da sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

(4) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sıhhat Yeteneği Yönetmeliği" gereğince;

Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve protez adaylar Engelli Sıhhat Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Durumu Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Durumu Bakanlığı bağlısı sıhhat hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" istikrarlı sağlam raporu almış almak,

(5) Başarılı olan adayların, emniyet soruşturması sonucu olumlu almak ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak,

(6) Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş bütün terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak

(7) Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip edinmek (TABLO-2),

(8) Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve her bir unvan için belirlenecek en az puanı almış edinmek.

ANEKDOT: Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi imtihan puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır. (Anne/baba ya da eşi TSK'ya mensup ise ast olduğu Şiddet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer millet kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de doküman alacaklardır.)

c. Tatbik Nasıl ve Ne Süre Yapılır?

(1) Başvurular, www.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden 30 Aralık 2016-06 Şubat 2017 tarihi saat 17.00'a değin yapılacaktır. Kullanim formunun Genel Ağ üzerinden doldurulması esnasında kendinize ait bir namzet numarası belirlenecektir. sonradan bu numarayı kullanarak, kendi bilgilerinizi teftiş edebilir, varsa değişikliklerinizi yapabilirsiniz. Uygulama bilgilerinizi ve namzet numaranızı dar tutmanız gerekmektedir.

(2) Başvuru formunu doldurmayı müteakip "Başvurumu Kaydet" sekmesine bastığınızda başvurunuz işlenmiş olacak ve karşınıza çıkacak sayfada başvurunuzla ilgili bilgiler (tercihleriniz, aday numaranız vb.) yer alacaktır. Bu sayfanın çıktısını almanız faydanıza olacaktır.

(3) Genel Ağ haricinde yapılan başvurular (Başvuru Formu, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.

(4) Adayların bu kılavuzda yer alan unvanları seçim edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 ve 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde üretilmiş olan Halk Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans, 2016-KPSS Önlisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. (TABLO-2)

(5) 10 Şubat 2017 tarihinden sonradan ön başvurusu kabul edilen ve her unvan için belirlenecek namzet sayısı ve adayların ad listesi www.msb.gov.tr adresinde tebliğ özelliğinde yayımlanacaktır.

(6) Ön başvurusu kabul edilen adaylar, 06 Mart 2017 tarihine dek posta/kargo ya da

kanımca başvuru ile istenilen belgeleri M.S.B.Personel Tedarik Daire Başkanlığı

(Cebeci/Ankara)nda bulunduracaklardır. (06 Mart 2017 tarihinden sonra M.S.B. Personel Temin Daire Başkanlığına ulaşan arşiv işleme ast tutulmayacaktır.)

(7) Belgelerini gönderen/teslim eden adayların KPSS'den aldıkları notlar başlıca alınarak (en yüksek nottan en düşük nota dürüst sıralanarak) her bir unvan için ödev yapılacak kontenjan sayısının kaç katına değin adayın sınavlara çağrılacağı, www.msb.gov.tr adresinde beyanat özelliğinde yayımlanacak ve belirlenen adaylar sınavlara (uygulamalı imtihan ve/ya da görüşme sınavına) çağrılacaktır.

ç. Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

(1) Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön dilekçe niteliğindedir. Adayların uygulama şartlarının uygunluğu seçim aşaması işlemleri için MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına (Cebeci/Ankara) geldiklerinde uygulama evrakları üzerinden yoklama edilecektir.

(2) Uygulama şartlarını taşımadıkları görünen o ki ya da evraklarının eksik/yanlış olduğu saptama edilen adayların başvuruları hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılacaktır.

(3) Genel Ağ üzerinden tatbik yapıldıktan sonra sistem tarafından namzet numarası verilmektedir. Aday numarası verilmiyorsa, başvurunuz kabul edilmemiş demektir. Başvurular sırasında uygulama şartlarına uymayan bir durumunuz olması halinde program kadar ikaz edileceksiniz. Başvurular devam ettiği sürece aday numarası ile programa girip bilgilerinizde güncelleme yapabilir ve çözemediğiniz sorunlarla ilgili olarak bahşedilen irtibat numaralarını arayabilirsiniz. Başvuru Formu yapanların bilgilerinde herhangi bir kusur varsa, başvuruların devam ettiği dönem içerisinde kayıtlarını düzeltmeleri gerekmektedir. daha sonra yapılacak olan yazılı ve sözlü itirazlar dikkate alınmayacaktır.

d. Ön Tatbik Sonuçları Ne Süre ve Nerede Yayımlanmaktadır?

Ön başvurusu kabul edilen ve her unvan için belirlenecek taban puan üzerindeki adayların ad listesi (her unvan için belirlenecek taban puanlar ile birlikte) TABLO-1'de kayıtlı tarihte

www.msb.gov.tr adresinde bildiri özelliğinde yayımlanacaktır.

4. SEÇIM AŞAMALARI

a. Sınavlar Nelerdir ve Kimler Çağrılacaktır?

Tedarik süreci ön tatbik, tatbik (İstenen belgelerini gönderilmesi/teslim edilmesi) kayıt kabul, uygulamalı sınav (Her unvan için yapılmamaktadır.), mülakat sınavı (Her unvan için yapılacaktır), sıhhat raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

Ön başvurusunu yapan, belirtilen taban puan üstünde KPSS notu olan, başvuru formu için istenen belgeleri M.S.B. Personel Tedarik Daire Başkanlığına gönderen/teslim eden adaylardan, mesleki yeterlilik sınavına çağrılacak aday sayısı, görev yapılacak kadro sayısının maksimum yirmi katına dek olacaktır. Mesleki tatminkarlık sınavında başarılı olan adaylardan en yüksek puandan açmak üzere devir yapılacak kadro sayısının altı katına değin aday görüşme sınavına çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava alınacaktır. Yalnızca görüşme sınavı yapılan kadrolar için sözlü sınava çağrılacak namzet sayısı alınacak personel sayısının altı katına kadar olacaktır. Son sıradaki adayla eşdeğer puan alan adaylar da sınavlara çağrılacaktır.

b. Sınavlar Ne Vakit ve Nerede Yapılacaktır?

(1) Uygulamalı sınavlar Ankara'daki uygulamalı imtihan merkezlerinde; mülakat sınavları ise MSB Per.Tem.D.Bşk.hğı (Cebeci/ANKARA)'nda yapılacaktır.

(2) Uygulamalı sınava alt tutulacak adayların hangi uygulamalı imtihan merkezinde hangi tarih ve saatte hazırlanmış olacağı ile tüm adayların görüşme sınavı tarihleri Genel Ağ üzerinden yayımlanacaktır.

(3) MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına Ulaşım: Otobüsle AŞTİ'ye gelen adaylar, otogardan ANKARAY'a binerek son durak olan Dikimevi'ne, oradan yayalara ait olarak MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gelebilirler. Burada adaylar, yetkili personel kadar karşılanacaktır. Krokide, Dikimevi metro istasyonundan nasıl gelineceği belirtilmiştir.

Başvurusu yerinde görülerek sınavlara çağrılan adaylar aşağıda kayıtlı belgeleri (Aşağıda belirtilen sıraya uygun 1'nci madde üstte olacak şekilde) yarım kapaklı pembe karton dosyaya takılı olarak (tescil kabul-uygulamalı sınav-mülakat aşamasında) beraberinde getireceklerdir. Belgelerin asılları dosyaya takılmayacak, adayların yanlarında olacaktır. Dosyanın kapağına kurşun kalem ile aday numarası, adı-soyadı ve seçim edilen unvan (Aşçı, Elektrik Teknisyeni, Elektronik Mühendisi vb.) yazılacaktır (Kendilerine yapılan çağrı neticesinde uygulamalı imtihan ve/ya da mülakata gelen, aşağıdaki evrakları teslim eden ve şartları uyan/belge eksiği olmayan adaylar belli başlı uygulama yapmış sayılacaklardır.).

(1) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

(2) Öğrenim belgesi (diploma) veya geçici mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi,

(3) Öğrenim durumları, belirtilmiş okulların bölümlerine denk olanlar ya da yurt dışarıda öğrenim görenlerden ortaöğretim mezunları için Ulusal Eğitim Bakanlığı'ndan, ön lisans veya lisans mezunları için Yüksek Öğrenim Kurumu'ndan küskün eşitlik belgesinin aslı ve fotokopisi,

(4) Müracaat edeceği unvana ait bonservis, uygunluk-kalfalık belgesi, sertifika, ruhsat, ehliyet, KPDS/YDS belgesi vb. belgelerin aslı ve fotokopisi,

(5) Erkek Adaylar İçin;

(a) Askerlik hizmetini yapmamış olanlar için Askerlik Şubesi Başkanlığınca tasdikli askerlik şart belgesi,

(b) Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için tahliye belgesinin aslı ve fotokopisi ya da Askerlik Şubesi Başkanlığınca onaylı sureti,

(c) Askerlikten muaf olan adaylar için askerlikten muaf olduğuna dair belgenin aslı ve fotokopisi veya Askerlik Şubesi Başkanlığınca tasdikli sureti,

(6) Şehit, malul gazi ya da muharip gazi benzeyen ve çocuklarının anne, baba ya da eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Şehit/Gazi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup ise yan olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, öteki kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Emniyet Kurumunun her ikisinden de evrak alacaklardır.),

(7) Iş Istek Formu (Adaylar mavi bitmez tükenmez kalemle doldurup imzalayacaklardır.)

(8) Güvenlik Soruşturması ve Kayıtlar Araştırması Formu (2 sayfa olan form, adaylar tarafından doldurma talimatına uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, arkalı önlü olacak şekilde 3(üç) suret çıktısı alınacaktır. Formun ön yüzünün sağ üst kısmında yer alan resim kısmına yazıcı vasıtasıyla renkli resim baskısı yapılacak, kuşkusuz fotoğraf yapıştmlmayacaktır. Form imzalı olarak tescil kabul aşamasında teslim edilecektir. (Dosyaya takılmayacak, öteki evraklardan ayrı olarak teslim edilecektir.)

(9) Adli sicil veya adli sicil arşiv kaydı olanların ilgili duruşma kararları,

(10) 12 adet vesikalık fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş renkli fotoğraf olacak ve fotoğrafların arka tarafına adayın adı, soyadı, aday numarası bitmez tükenmez kalemle yazılacaktır.).

ç. Sınavlar Nasıl Uygulanacaktır?

(1) Başvuru Formu Evraklarının Kontrolü (Kayıt-Kabul):

Ön kullanim esnasında aday beyanına dayalı olarak alınan bilgiler ilgili kanun, yönetmelik ve talimat esaslarına uygun olarak kontrol edilmektedir.

(2) Uygulamalı Sınav:

(a) Sadece TABLO-2'de açıklanmış unvanlar için uygulanacaktır. Söz konusu adaylara, branşı ile ilgili uygulamalı imtihan ve/ya da nazari bilgi sınavı yapılacaktır.

(b) Uygulamalı sınavda asgari geçer anekdot 100 puan üzerinden 70'tir. Bunun aşağı not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

(3) Görüşme sınavı (Görüşme):

(a) Bu aşamada, mülâkat yoluyla adayın veri düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve mantıklı düşünme gücü, liyakati, temsilcilik kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, değerlendirilmektedir.

(b) Görüşme sınavı, uygulamalı sınav aşamasından daha sonra uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer anekdot 100 puan üzerinden 70'tir. Bunun altında anekdot bölge adaylar elenmiş sayılacaklardır.

d. Değerleme Nasıl Yapılacaktır?

(1) Uygulamalı sınav ve görüşme sınavlarında baraj notu 100 üzerinden 70'tir. Uygulamalı sınav ya da görüşme sınavlarının birinden 70 baraj notunun aşağıda puan alan adaylar elenir ve bir sonraki aşamaya alınmazlar. Adayların nihai değerlendirmesi; KPSS notu, uygulamalı sınav notu (uygulamalı sınav yapılacak unvanlar için) ve görüşme sınavı notu toplamının girdikleri sınav sayısına bölünmesi ile ortaya meydana çıkan sonuca göre yapılacaktır.

(2) Her unvan için asil ve yerine geçen kimse liste ayrı ayrı belirlenecektir. Bir namzet unvan/il tercihindeki öncelik sırasına tarafından yalnızca bir unvan/il tercihine asil olarak yerleştirilecektir.

(3) Yapılan bütün sınavlar sonucunda başarılı olan adayların ad listesi ve yapmaları gereken hususlar www.msb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

(4) Yapılan sınavlara katılım ve galibiyet durumuna kadar kontenjanın (Asil ve değiştirme) tamamlanamayacağı öngörülen unvanlarda; planlı sınav günü dışarıya (müteakip günlerde de) sırası gelen adaydan itibaren çağrı yapılabilecektir. (Sınavlar süresince adayların www.msb.gov.tr adresini peşine düşüp takip etmeleri kendi yararlarına olacaktır.).

e. Sonuçların Duyurulması ve Sıhhat Tetkik İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

(1) Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan asil/yerine geçen kimse aday listesi ve konu ile ilgili talimatlar, www.msb.gov.tr genel ağ adresinde beyanat niteliğinde yayımlanacaktır.

(2) Adayların sıhhat raporu işlemleri için, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sıhhat Yeteneği Yönetmeliği" uyarınca; Engelli Sıhhat Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Afiyet Kuruluşları listesinde bulunan Sağlık Durumu Bakanlığı bağlısı sıhhat hizmet sunucularında tetkik işlemleri başlatılacaktır.

(3) Rapor kararlarına yapılacak itirazlar ve teftiş muayenelerine ilişkin işlemler 10/9/1982 tarihli ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği hükümlerine kadar yürütülecektir. Buna gore;

Bir sıhhat kurulu kararına namzet göre itiraz edildiği takdirde; itiraz dilekçesi o yerin en büyük mülki amirliğince (İl Sağlık Durumu Müdürlüğü) ilk raporun onaylı bir örneği ile birlikte en yakın başka bir sağlık kuruluna gönderilir. Birinci ve ikinci rapor kararları benzer olursa karar kesinleşir. Çelişki halinde hasta Sağlık Bakanlığının belirleyeceği bir hakem hastaneye gönderilir. Bu hastanenin sağlık kurulunca verilen karar kesindir.

Sağlık Bakanlığına emrindeki engelli afiyet kurulu raporu vermeye yetkili sıhhat kuruluşlarınca tedarik sürecinde yer alan adaylara ilişkin verilen raporlara beyanname tarihinden itibaren üç iş günü içinde itiraz edilebilecektir.

(4) Adaylar, kendisine verilen sevk belgesi ile kayıtlı tarihte sıhhat raporu işlemlerine başlayacaklardır. Her ne sebeple olursa olsun sevk belgesinin geçerli olduğu süre içerisinde (Ankara garnizonu içinde üç iş günü, Ankara garnizonu dışarıda beş iş günü) sağlık işlemini başlatmayan adaylara ikinci kez hastane sevk belgesi verilmeyecek ve işlemleri sonlandırılacaktır.

f. Namzet Bilgilendirme Nasıl Yapılacaktır?

(1) Sınavlarda başarılı olan adaylar sıhhat raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerini www.msb.gov.tr genel ağ adresinde bulunan aday durumu bilgilendirme programından öğrenebileceklerdir.

(2) Sağlık raporu ve emniyet soruşturması olumlu sonuçlanan adayların tebligatları internet ortamında yapılacaktır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacaktır.

(3) 4982 sayılı Data Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince adayların www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanan bilgiler hakkındaki veri edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.

5. DILEKÇE DOLDURMA TALİMATI

Tüm seçim aşamalarından sonra adayların değerlendirmesi yapılarak puan sırasına göre asil ve yedek olarak belirlenen adaylara ilan www.msb.gov.tr Genel Ağ adresi üzerinden yapılacaktır. Hem, çağrı mektubu gönderilmeyecek ve gazete ilanı verilmeyecektir. Sonuçları peşine düşüp takip etmek adayların sorumluluğundadır. "Sonuçları ya da çağrıyı görmedim" gibi mazeretler yeni bir adalet doğurmayacaktır. böylece, adayların durumlarını Genel Ağdan peşine düşüp takip etmeleri kendi yararlarına olacaktır. Tercih aşaması sınavlarında başarılı olan, asil ve yedek listede yer alan adaylardan çağrıldıkları tarihte gelmeyenler, haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

1. 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun edinmek.

2.

2023

Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından ya da Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından mezun olmak.

3.

2039

Ortaöğretim Kurumlarının Alımlılık ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ve Dallarından mezun edinmek.

4.

2051

Ortaöğretim Kurumlarının İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dalları veya Ahşap Teknolojisi Alanı - Ahşap Inşa (Doğramacılık) Dalından mezun elde etmek.

5.

2061

Ortaöğretim Kurumlarının Cihaz Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun elde etmek.

6.

2065

Ortaöğretim Kurumlarının Metal Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olmak.

7.

2071

Ortaöğretim Kurumlarının Ahşap Teknolojisi Alanı ve Dalları ya da Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı ve Dallarından mezun olmak.

8.

2075

Ortaöğretim Kurumlarının Muhasebe ve Finansman Alanı ve Dalları veya Pazarlama ve Perakende Alanı - Ticaret / A-B Grubu (Ticaret Lisesi) Dalından mezun elde etmek.

9.

2111

Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarından mezun olmak.

10.

3001

Herhangi bir önlisans programından mezun edinmek.

11.

3003

Adalet önlisans programından veya Yargı Iş Yüksekokulundan mezun olmak.

12.

3113

Arşivcilik

13.

3160

Elektrik Mühendisliği

14.

3174

İşletme-Muhasebe önlisans programından mezun edinmek.

15.

3213

İktisat

16.

3222

Aşçılık, Hazırlanmış Yemek Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarından birinden mezun almak.

17.

3225

İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun edinmek.

18.

3226

İşletme / İşletmecilik

19.

3237

Halk Yönetimi

20.

3238

Tipografya, Matbaacılık ve Zorlama Teknikleri, Tasarım ve Basım-Yayımcılık, Bilgisayar Destekli Yayın, Masaüstü Yayın, İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı, Serigrafi, Basım ve Yayın Teknolojileri önlisans programlarından birinden mezun elde etmek.

21.

3248

Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

22.

3249

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun almak.

23.

3253

Bilgi Işlem, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilişim-Yönetim, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar önlisans programlarının birinden mezun almak.

24.

3254

Maliye

25.

3319

Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro önlisans programlarının birinden mezun almak.

26.

3347

Kimya veya Kimya Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun almak.

27

4001

Herhangi bir lisans programından mezun almak.

28.

4021

Fars Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun olmak.

29.

4027

Bulgar Filolojisi lisans programından mezun almak.

30.

4028

Bulgar Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun elde etmek.

31.

4029

Gürcü Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun olmak.

32.

4078

Mütercim-Çevirmenlik ya da Mütercim Tercümanlık lisans programından mezun edinmek.

33.

4099

Bilgi ve Doküman Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından mezun edinmek.

34.

4110

Mütercim-Çevirmenlik(Bulgarca) lisans programından mezun edinmek.

35.

4117

Tarih lisans programından mezun olmak.

36.

4131

Psikoloji lisans programından mezun elde etmek.

37.

4237

Grafik, Grafik Sanatlar, Fotograf ve Grafik Sanatlar(Grafik), Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım lisans programlarının birinden mezun almak.

38.

4418

İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Programları lisans programından mezun elde etmek.

39.

4419

Hukuk lisans programından mezun elde etmek.

40.

4421

Ekonomi, İktisat, Meslek İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman lisans programlarının birinden mezun edinmek.

41.

4431

İşletme, İşletmecilik, Iş İdaresi, Iş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme- İktisat, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Mali Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Idare ve Organizasyon, Idare Bilişim Sistemleri lisans programlarının birinden mezun edinmek.

42.

4453

Muhasebe, Muhasebe Veri Sistemleri, Muhasebe ve Parasal Idare, Muhasebe ve Finans Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

43.

4459

Maliye, Muhasebe ve Maliye ya da Maliye-Muhasebe lisans programından mezun edinmek.

44.

4503

Millet Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Millet Yönetimi veya Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun elde etmek.

45.

4531

Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yoklama ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı Ve Teknolojisi lisans lisans programlarının birinden mezun elde etmek.

46.

4607

Baytar lisans programından mezun olmak.

47.

4611

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

48.

4639

Alet Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun almak.

49.

4669

İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun almak.

50.

4689

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

51.

4747

Mimarlık lisans programından mezun edinmek.

52.

4799

Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

53.

6002

Ahşap teknolojisi alanı ve dalları

54.

6013

Elektrik-elektronik teknolojisi alanı - elektronik (meteoroloji iş lisesi) dalı

55

6027

inşaat teknolojisi alanı - harita ve kadastro dalı

56.

6040

Muhasebe ve finansman alanı - muhasebe / muhasebe ve finansman dalı

57.

6105

Badanacı Bonservisi Sahibi Olmak

58.

6107

Bahçıvan Bonservisi Sahibi Edinmek

59.

6111

Boyacı Bonservisi Sahibi Elde Etmek

60.

6159

Yağlı Boyacı Bonservisi Sahibi Elde Etmek

61.

6225

M.E.B.'Dan Tasdikli Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Almak

62.

6305

M.E.B.'Dan Tasdikli Kuaförlük Sertifikası Sahibi Olmak

63.

6357

M.E.B.'Dan Tasdikli Sıva Badana Ve Boyacılık Sertifikası Sahibi Edinmek

64.

6506

B sınıfı sürücü belgesine sahip almak

65.

6781

3308 Sayılı Kanuna Tarafından Kuaförlük Dalında El Yatkınlığı Belgesine Sahip Edinmek

66.

6783

3308 Sayılı Kanuna Tarafından Kuaförlük Dalında Kalfalık Belgesine Sahip Elde Etmek

67.

6817

3308 Sayılı Kanuna Göre Fırıncılık Dalında Ustalık Belgesine Sahip Almak

68.

6819

3308 Sayılı Kanuna Kadar Fırıncılık Dalında Kalfalık Belgesine Sahip Olmak

69.

6861

3308 Sayılı Kanuna Göre Boya,Boyacılık Ve Yüzey Hazırlama Dalında El Yatkınlığı Belgesine Sahip Elde Etmek

70.

6863

3308 Sayılı Kanuna Tarafından Badana,Boyacılık Ve Yüzey Hazırlama Dalında Kalfalık Belgesine Sahip Elde Etmek

71.

7205

Avukatlık Ruhsatı Sahibi Edinmek.

72.

7255

Pedagojik Formasyona Sahip Olmak

73.

8324

Harita Mühendisliği

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment